سلمان رشدی از نوشتن کتابی درباره حملهای که به از دست دادن چشم راستش منجر شد، خبر داد.
رشدی در سخنانی که روز شنبه ۳۰ اردیبهشت (۲۰ مه) در جشنواره کتاب فایننشال تایمز در شهر واشنگتن ایراد کرد، ضمن اعلام این خبر گفت پس از حمله سال گذشته مرد مسلح به چاقو به او روی صحنه سخنرانی در فستیوالی ادبی در نیویورک، او «هنوز احساس خستگی میکند». رشدی افزود که با این حال، در مجموع حالش خوب است.
این نویسنده ۷۵ ساله در حالی که عینکی با شیشه سیاه در سمت راست به چشم زده بود، از طریق ویدیو سخنرانی خود را ایراد کرد.
سلمان رشدی گفت: «به سرعت قبل قادر به خواندن نیستم…در حال حاضر، دارم کتابی کوتاه درباره آنچه رخ داد مینویسم.»
سلمان رشدی قبل از آنکه حدود یک سال پیش هدف حمله خشنی که ممکن بود برایش خطر مرگ داشته باشد قرار گرفت، برای دههها بهدلیل کتابهایش مورد اظهارات تنفرآمیز قرار داشت و زیر سایه تهدید مرگ زندگی میکرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کتاب «آیات شیطانی» او که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، بیش از همه مورد اعتراض برخی مسلمانان قرار گرفت. جمهوری اسلامی این کتاب را در ایران ممنوع اعلام کرد و روحالله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، با صدور فتوایی به مسلمانان دستور قتل رشدی را داد.
پس از آن، سلمان رشدی مجبور شد زندگی مخفیانه داشته باشد و ماموران از او محافظت میکردند.
پس از حمله سال گذشته به او در فستیوال ادبی نیویورک، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، حکومت ایران را به تحریک خشونت علیه رشدی متهم کرد و تهران را بهدلیل شادمانی و تجلیل از سوءقصد به او محکوم کرد.
رشدی در اظهارات جدیدش در روز شنبه، درباره منتقدانش گفت: «اگر کار من دشمن دارد، احتمالا دشمنان درستیاند.»
رشدی به نویسندگان جوان توصیه کرد: «آنچه باید را انجام دهید و نترسید.»
این نویسنده ارشد و شناختهشده پس از سوءقصد سال گذشته و طی کردن دوران درمان و نقاهت از انظار عمومی غایب بود. او هفته گذشته دعوت انجمن قلم آمریکا را پذیرفت و برای گرفتن جایزه قرن برای شجاعت در مراسم حضور یافت.
در مردادماه سال پیش، سلمان رشدی در جریان برگزاری یک جشنواره ادبی در ایالت نیویورک آمریکا، هدف ۹ ضربه چاقو یک اسلامگرای تندرو قرار گرفت. در جریان این حمله، رشدی چشم راست خود را از دست داد و عصب دستش نیز آسیب دید.
سلمان رشدی در جشنواره فایننشال تایمز در روز شنبه در دفاع از آزادی بیان گفت: «اکنون خیلیها هستند که تلاش میکنند دور آنچه که انجام دادنش خوب است یا خوب نیست، حصار بکشند… اگر چیزی به مرگ رمان بینجامد همین خواهد بود.» رشد افزود: «ما [نویسندگان] باید حقیقت را به شیوه خود بگوییم و آن را به جهان عرضه کنیم.»